getuigenis van een levenservaring

Getuigenis van Jessy

Ik heb geen gelukkige jeugd gekend. Ik werd afgewezen door mijn moeder en had geen familie. Ik ben van pleeggezin naar pleeggezin gedropt en van home naar home en mijn grootste wens was dat mijn kind dit nooit zou moeten meemaken.

21 Jaar oud werd ik zwanger. Ik wist niet wat te doen, zonder familie, met een gewelddadige man, geen vrienden rondom mij om me te steunen. Ik had geen werk, geen geld, geen woning. Ik vroeg mij af wat ik met dat kind zou moeten aanvangen, ik vroeg me af wat ik zou doen met dat leventje dat in mij groeide. Ik had niet de middelen om het op te voeden, eten te geven en te beschermen.

Ik kon kiezen tussen een abortus of een verblijf bij andere vrouwen in dezelfde situatie in een tehuis voor zwangere vrouwen, maar mijn aandacht wordt getrokken naar een affiche van Levensadem in de kamer van de gynaecoloog.

Ik noteer het telefoonnummer van deze organisatie die hulp biedt aan zwangere vrouwen in nood, die een andere oplossing voorstelt dan een abortus. Ik neem contact met hen.

Levensadem stelt me een opvanggezin voor om me te helpen de zwangerschap uit te dragen, ik wil weg uit Brussel en ik kom terecht bij een gezin in de buurt van Chimay.

Ik wist niet waar ik zou terecht komen, ik ging naar het onbekende. Ik kwam terecht in een kroostrijk gezin. ‘s Avonds waren we met 10 aan tafel en die maaltijden waren momenten van echt samenzijn.

Wat heb ik daar gekregen? Een kind, mijn kind, en een voorbeeld van wat een gezin , een echt gezin kan zijn, een voorbeeld van liefde voor mij. Ik krijg hun liefde nog steeds want ik heb goede banden behouden met hen.

Bernadette is mijn meter geworden toen ik tijdens een open  dag van Levensadem besloot me te laten dopen  en later is Etienne de peter geworden van mijn dochtertje Marilyn.

Levensadem doet meer dan tijdelijke hulp bieden. Ze helpen ook goed na de bevalling want voor hen is het belangrijk hulp te bieden aan de toekomstige moeders, ze geven materiële en morele steun voor de bevalling maar ook voor de opvoeding van het kind, wat nog belangrijker is.

Sinds dat moment ben ik in contact gebleven met Levensadem. Ik ben hertrouwd en heb nog 2 kinderen gekregen. Dus als andere vrouwen zich afvragen wat te doen met het klein leventje dat in hen groeit, kan ik niet antwoorden op al hun vragen maar ik hoop hen een beetje van de levensadem te kunnen doorgeven die ik heb gekregen.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x