Steungezin

Wat is een steungezin?

 Steungezin worden vraagt geen specifieke vorming maar wel een openheid voor de ander zonder oordeel of vooroordeel. Het is de bedoeling om samen aan een vriendschappelijke relatie te bouwen zodat het gezin dat hulp vraagt zich minder alleen voelt tegenover de moeilijkheden en problemen die zich stellen ten gevolge van hun keuzes.

Steungezin zijn betekent niet helpen op financieel gebied. Het gaat om een belangeloze relatie die de ander moreel en affectief ondersteunt om  zelf de verantwoordelijkheid voor het eigen leven op te nemen en concrete oplossingen te zoeken.

Steungezin zijn is de ander helpen om zelfstandiger te worden, haar of hem de weg te wijzen naar de verschillende diensten van Levensadem of van andere organisaties.

Steungezin zijn betekent niet dat je moet beslissen voor iemand anders , het is samen op weg gaan , welke ook de beslissingen zijn of waren van de ander.

Steungezin zijn is deel uit maken van de keten van solidariteit van Levensadem, samen met alle medewerkers en alle andere steungezinnen in een zelfde geest.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x