nestje

Een nestje voor enkele dagen

3 jaar geleden:

Het is Kerstavond. We krijgen weer voeling met de realiteit. Maar alles is zwart, koud, vol droefheid. We staan alleen met ons verdriet. De telefoon gaat: Micheline belt om te horen hoe het gaat. Snikkend vertellen we haar over ons verdriet, het verlies van Lucie. Ze heeft goed nieuws voor ons: er is een plek slot new member 100 waar we kunnen herbronnen, waar we wat op adem kunnen komen. Het heet “l’Envie de Souffler” in Pesche.

 Wij gaan meteen op de uitnodiging in.

Het sneeuwt. De reis is een expeditie die ons al meteen naar ergens anders brengt. Wanneer we toekomen, worden we hartelijk begroet door Marcel en Jeanine die ons “ons nestje” laten zien. Het aperitief staat klaar.

En als het ware genesteld in de armen van Maria krijgen we een paar dagen de tijd om ons te verzoenen met onszelf.

 Op het einde van het verblijf laat Marcel ons de andere appartementjes zien. Het is een schot in de roos. We dromen van een vakantie hier met al onze kinderen. De ruimte, de rust, de veiligheid van de ommuurde tuin, de mooie kapel,.. dat alles verleidt ons, alsook de buitengewoon democratische prijzen.

 Al 3 jaar kijken onze kinderen uit naar de bonus new member vakantie in Pesche, waar we hen enkel zien om te komen eten en hen veilig weten, terwijl ze zich geweldig amuseren.

 Hartelijk dank dit prachtig project, waar wij aan mogen meewerken door bijvoorbeeld het gras af te rijden.

Aarzel niet om te komen uitblazen, alleen, als koppel of met het gezin, op dit rustige plekje in eigen land.