kersverse mama

7.   Brief van een jonge kersverse mama

Beste Jo en Veva

Beste wensen voor  een gelukkig Nieuwjaar
Sorry dat ik niets liet weten maar mama zijn is geen 8 uur job maar een 24 op 24 job : echt niet simpel. Het is aanpassen en de hele tijd heb ik mijn handen vol met iets (pampers verversen , strijken, wiegen , kleren wassen, melk maken, opruimen, bezoek ) …ik probeer mijn best te doen om ook wat tijd te hebben voor mij maar het is niet simpel Denkende emoticon.
Ik ben ondertussen dus bevallen van een zoontje
iets voor de feestdagen in december (een kerstvers kind dus he ) ik was wel 2 weken overtijd. Omdat ik een heel stressvolle zwangerschap heb gehad en het kind dat ook heeft gevoeld wilde hij daarom misschien nog niet geboren worden. Dus hebben ze de bevalling moeten inleiden, daarna heb ik ook een heel moeilijke bevalling doorgemaakt. Erna mocht ik enkele dagen geen bezoek krijgen en moest echt alleen zijn ….maar God zij dank mijn kind is gezond. Ik ben nu thuis aan het afwachten tot mijn school terug begint en intussen geniet ik van mijn zoon, ik probeer hem al de liefde te geven die hij in de buik niet heeft gekregen.
Mijn thuissituatie is nu heel wat beter. Vooral mijn mama is heel blij met de kleine. Mijn papa had het er in het begin wat moeilijk mee maar nu wordt hij het wat gewoon . ’s Nachts is het wel moeilijk, want ik sta er alleen voor  ( en wees er maar zeker van dat de slapeloze nachten begonnen zijn: gedaan met uitslapen maar ja dat hoort er eenmaal bij he )
  . Maar overdag krijg ik veel hulp van mijn zussen en mama .
Mijn vriend mag uiteindelijk toch van mijn ouders bij me thuis komen om zijn zoon te bezoeken. Mijn ouders hebben besloten de deur voor hem te openen en hem een kans te geven. Ze willen hem nu beter leren kennen .
J. was 3 kilo 175 toen hij geboren werd. Hij huilt veel, slaapt niet graag in zijn bed en wil meestal opgepakt worden en is ook nog een gulzigaard, maar ja hopelijk gaat hij veranderen he ….voor de rest is hij het mooiste dat mij ooit is overkomen. Hij heeft mijn leven en omgeving in 1 minuut veranderd en ik zou hem voor geen geld willen verliezen. Hij is mijn wondertje dat God heeft gestuurd .
Dit is een dramatische verhaal met een happy einde: eind goed al goed

(zoals jullie het zeiden:” ‘t komt goed”  en zo is het ook uitgekomen) Lach met open mond Nu nog hopen dat ‘t zo blijft.
Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat.

Groetjes en bedankt voor alle steun.